IMG_5748.jpg

GENERAL KNAS

Sveriges tyngsta röst, en general utan armé. General Knas slog igenom med Svenska Akademin i början av 00-talet, men har dessutom släppt fem album som soloartist – senast i fjol släpptes albumet Reggaestrerad som blev utnämnt till årets album vid Manifestgalan 2019 i kategorin Rytm. Det finns ingen på den svenska reggaescenen som de senaste tjugo åren har turnerat land och rike runt som Generalen.

2020 satsas det på en ny EP och internationella collabs samt en Skandinavisk sommarturne! Håll utkik efter din General framöver!

Spotify: https://cutt.ly/feTQAzg

ALLYAWAN

En av Sveriges i särklass tyngsta multibegåvade artist är tillbaka eller rättare sagt precis där han ska vara. Allyawan är känd för sin lyrik, smarta bars och punchlines, flow, melodier och djup i sina texter. Nu i år kommer 15 års erfarenhet som artist förpackat i ett reggaealbum. 

Tillsammans med producenterna Partillo och Lance-a-lot släpper Allyawan sitt livs kanske viktigaste musikprojekt. Ett album som handlar om kärleken och kampen med livet, kvinnan, örten och sig själv. Stay tuned, "årets reggaealbum" kommer snart.

IMG_5772.jpg
frans-2 2.jpg

UNGE FRANS

Nykomlingen på den svenska reggae-scenen må vara blott 15-år men hans influenser sträcker sig ända bak till äldre genrer – tidig rock steady och ska, som Toots and the Maytals, Desmond Dekker, Prince Buster, The Ska-tallites. I låtskrivandet finner han inspiration hos Kapten Röd och Linton Kwesi Johnson. Styrkan i reggaen ligger i rytmen, i kombinationen av lugn och revolt, menar Unge Frans.


Unge Frans vill att reggae som genre, inte minst i Sverige ska få den cred den förtjänar. Det finns stora behov i samhället för glad, betydelsefull och progressiv musik - det är vad reggae är för mig och förhoppningsvis kan jag sprida min kärlek till reggaemusik vidare till andra säger Frans.

PARTILLO PRODUCTIONS

Patrik "Partillo" Alexandersson är en av svensk reggaes stora profiler och pionjärer. Han har producerat hits efter hits åt artister som Kapten Röd, General Knas, Etzia och kungen av rub-a-dub själv, Junior Eric. Medlem i Sveriges tyngsta reggaeband 'Hot This Year' och alltid det självklara valet när DJ behövs till turné.

Partillo är aktuell med inte bara en utan TVÅ kommande releaser med Sean Paul, EP med Iakopo, sin egna satsning 'Högre Standard' och en massa spännande projekt. Stay Grey! 

Spotify: https://cutt.ly/FeTQVsm

IMG_5342.jpg
 
  • Instagram
  • Facebook

© 2019 by Rudeboy Music Group