Sök
  • Rudeboy Music Company

På fredag släpps singel med Daddy Boastin från Partillo's samlingsalbum 'Högre Standard'
Snart nio månader har gått sedan Daddy Boastin, Winston Errol Barbour, gick ur tiden, 61 år gammal. Men arvet efter honom lever, liksom den reggaescen han var med om att forma. Den 21:e maj släpps singeln ‘Stress, Stress, Stress’ som kan vara den sista inspelning han gjorde.

Daddy Boastin var för den breda massan kanske mest känd som den mörka raspiga rösten som brukade gästa The Latin Kings på låtar som Blend dom och Kompisar från förr. Men han var också en reggaemissionär i eget namn och som en del av Trinity Sound System som han var med och startade för snart 30 år sedan.

– Han var alltid rolig. Jag har nog aldrig hört någon säga något negativt om Boastin. Han var väldigt karismatisk och hade nära till skratt. Inbjudande och trevlig, helt enkelt, berättar Patrik “Partillo” Alexandersson som producerat och skapat musiken till Stress, Stress, Stress.

– Folk såg honom som en rolig figur och det ville han också vara. Samtidigt så förstår man vad han vill säga, på samma sätt som Bob Marley kunde skriva begripligt med ett enkelt tydligt budskap. Hitlåten “En stor stark” handlar ju till exempel inte om att man ska ut på krogen och supa utan om hur dekadent det blir när man gör det.

På något sätt känns det inte mer än rätt att det som kan vara hans sista inspelning är en del av ett samlingsalbum, Högre Standard volym 3 & 4 som släpps 18:e juni, vars syfte är att lyfta och ena reggaescenen på samma sätt som dess föregångare gjorde när den släpptes för tio år sedan. Arbetet med låten påbörjades dagen innan nyårsafton 2018 och var bland de första som spelades in till albumet. Med på sessionen , förutom Daddy Boastin och Partillo, var Desmond Foster och Leaf Nuts från Chilly och Leafy. Låten spelades in i också för tidigt bortgångne Tom “Internal Dread” Hofwanders Rub a dub-studio.

Partillo beskriver det som en rolig och kreativ inspelningssession.

– Han hade en idé men var väldigt öppen för att vi skulle bygga det tillsammans. Han hade punsch-linen och grundtemat, säger han.

Själva låten visar tydliga spår av Daddy Boastins humor men handlar i grund och botten om moral och respekt.

– Det är ett litet kärleksdrama där han blir lämnad och sedan förklarar han hur man ska bete sig i ett uppbrott med lite komik inblandat.


Omslaget till låten är från en väggmålning i Snösätra i Stockholm där initiativtagaren Ametist Azordegan samlade ihop konstnärer och skapade den som en hyllning till Boastin och hans betydelse för kulturen. Målningen är gjort utav Seksie, Felix och APA.

Låten ges ut av den Skandinaviska reggae/dancehall labeln Rudeboy Records.

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla